2010/01/18

SUKALDARITZA

Jakina da, Berrizen, legealdi honetan, Kulturak beste aire bat daukala. Sekula baino ekimen gehiago erakargarriagoak eta partehartzaileagoak dekoguz sailaren gidaritza Berrizko ezker abertzalearen buru den Karmen Amezuak hartu zuenetik. Baina kalitatezko programazio batekin konformatu barik berrikuntzarako lekurik ere badago eta testu-inguru horretan kokatzen da jadanik martxan dagoen SUKALDARITZA TAILERRA.

Berrizko bost sukaldari onenetarikoak, onenak ez esatearren, hiru plater, (lehenengoa, bigarrena eta postrea) erakusten dihardute pasa dan eguaztenean hasita eta eguaztenero, bost astez. Parte hartuko daben sukaldariak Iñaki Agirregomezkorta, Ganeko Etxe-koa; Josu Albizuri, Juliantxu-koa; Begoña Gerenabarrena, Toki-Ona-koa, Kepa Imaz, Pedro Juan-ekoa eta Maria Jose Zabala, Batzoki-koa. Gainera esan beharreko da profesional hauek euren ezagutzak MUSUTRUK ipinten dabezala berriztarron esku eta hori oso eskertzekoa da bizi garen gizarte honetan. Parte-hartzaileei eguaztenero 18etatik 20ra ikasi eta dastatuko dabezan platerak sortzeko beharrezkoak diran lehengaiak erosten laguntzeko kobratu jake .

Asko gara tailer hauetan egotea nahi, baina ezin izan dugunak. Ekimen honek izan daben arrakastak errepikatzea eskatzen dau ezinbestez ekimena handitu eta hobetuz. Hala ere irrikitan gaudenontzat kontsolamendua bilatu nahian parte-hartzaile bati blog hau eskaini jako bere bizipenak eta ikasitako gauzak islatzeko eta inbitazioa onartu dau. Beraz denbora gutxi barru jardunaldi hauen barri izango dogu hemen, barrutik kontatuta.
Aurreratu dezakegu lehen eguaztena, Iñaki Agirregomezkora-ren eskutik, ahaztezina izan dala gurekin berba egin duten partaide guztiek esan dozkuenez.

Beraz egonezina baretu, laster gozatuko bait dogu guk ere, espazio honetan, tailer honek isten ari duen zapore ezin hobeagorekin. LASTER ARTE!!!!!

Es por todos sabido que en esta legislatura en Berriz la Cultura tiene otro aire. Se programan mas actos que nunca, mas atractivos y participativos desde que se hizo con el timos del departamento la que es cabeza visible de la izquierda abertzale de Beriz Karmen Amezua. Pero no conforme con la oferta escepcional que se nos ofrece desde este departamento se ha querido dar un paso mas, inovando y ofertando el TALLER DE COCINA que esta ya en marcha.

Cuatro cocineros y una cocinera que son de lo mejor, por no decir lo mejor, que se encuantra en las cocinas de Berriz estan en señando los secretos de tres platos (primero, segundo y postre) cada miercoles, empezando por el miercooles pasado. Los cocineros participantes son, Iñaki Agirregomezkorta, del Ganeko Etxe; Josu Albizuri, del Juliantxu; Begoña Gerenabarrena, del Toki-Ona, Kepa Imaz del Pedro Juan y María José Zabala, del Batzoki. Ademas es muy de agradecer que profesionales de esta talla ofrezcan GRATUITAMENTE este taller donde se ha cobrado a los participantes para ayudar a adquirir las materia primas de los platos que aprenderan y degustaran cada miercoles de 18 a 20 horas.

Somos muchos los que hubieramos querido tomar parte en este taller y no hemos podido. El éxito de convocatoria que ha tenido esta iniciativa sin duda pide que se repita mejorado y ampliado este taller, pero queriendo paliar de alguna forma la tristeza que nos invade por no poder estar en estas clases se le ha ofrecido a un alumno la posibilidad de reflejar en este blog sus vivencias y paredizajes y ha accedido. Por lo tanto en breve podremos difrutar de alguna forma, tambien nosotros de alguna forma de esta iniciativa sin parangon.

Podemos adelantar que este primer miercoles, conducido por Iñaki Agirregomezkorta, ha sido espectacular según nos han dicho todos los participantes con los que hemos hablado.

Por lo tanto aplacar un poco ese ansia, que enseguida podremos gozar en este espazio del buen sabor de boca que esta dejando este taller. HASTA PRONTO!!!!!

No hay comentarios: