2010/01/20

1. IÑAKI AGIRREGOMEZKORTA; GANEKO-ETXE

Emandako hitza betez hemen daukagu sukaldaritza tailerraren lehen saioaren kronika bertako partaide den JON BARCENAren eskutik. Hona hemen lehen eguazten horretan berak nabarmendu nahi izan dabena:

"Ganekoko Iñakik hurrengo errezetak burutu ebazan Urtarrilaren 13ko eguaztenean:

  1. Porru eta ganben pudina
  2. Bakailaoz betetako piperrak
  3. Laranjazko flana
Nabarmentzekoak dira Iñakiren partez egun horretan izan ebazan hainbat bertute. Alde batetik hiru platerrak oso arin egiteko ahalmena, 6eta hasi eta 8etan jakiak dastatzen ari ginan jadanik harrikoa eginda geneukala. Beste alde batetik azalpenak argiak emateko eta errezeten ekoizpenean agertu eban erreztasuna, azken emaitza ikusgarri batekin.

Gainera ganbei bi erabilpen ezberdin eman zien, pudinerako ganba garbiak erabiliz eta piperren saltsa egiteko buruak eta azalak erabili ebazan ezer ez alperrik galduz. are gehiago, azken saltsa honek, berotan piperrendako balio dau eta hotzean pudina laguntzeko erabili geinke.

Sukaldatutako dana oso gozoa geratu zan, koadrilan afaldu gendun Iñakin ekarritako Ganekoko erreserbako ardo baltzaz lagunduta. Inguru dana oso txukun eta garbi itxi ondoren Ganekora hurbildu ginan kafia hartzera eta sukalde gaiak jorratzen jarraitu genun. 21:30tarako etxean genden, hiru errezeta bikain ikasita eta tripa beteta, zer gehiago eskatu genezake?

Saio guztiak euskaraz izango dira, taldea emakume zein gizonek osatzen dabe, hainbat edade ezberdinetakoak eta oso anitza da. AEKko jendea ere animatu da eta oso giro ona dago taldean.

Kontutan izan behar dogu saioak eskolako sukaldean egiten direla eta sukaldariek bertako su eta labeak ez ezagutzea aldez aurretik sekulako traba dala emaitza egokia lortzerako orduan.

Beste barik agurtzen naz oingoz, hurrengo kronika ia zuzenean egiteko konpromezuarekin.

JON BARCENA

"

Lo prometido es deuda y aqui os presentamos la cronica del primer miercoles del taller de cocina que presentabamos en una entrada anterior, narrado por JON BARCENA, participante de dicho taller. Estas son las impresiones que saco de esa primera jornada:

"El miércoles 13 de Enero, las recetas elaboradas por Iñaki de Ganeko fueron:

  1. Pudin de puerros y gambas
  2. Pimientos rellenos de Bacalao
  3. Flan de naranja

Destacar de este día varias cosas, la rapidez de Iñaki empezamos a las 6, y antes de las 8 ya estábamos degustando lo realizado con el fregado hecho. Sencillez en la realización y las explicaciones, con un resultado final espectacular.

El doble uso de gambas, ya que además de para el pudin las cabezas y cascaras se usaron para la salsa de los pimientos. Salsa, que a su vez en caliente vale para los pimientos y en frio para acompañar el pudin.

Todo quedo muy rico, nos lo cenamos en cuadrilla acompañado de unas excelentes botellas de vino que trajo Iñaki, el tinto reserva de la casa que hay en la carta de Ganeko. Despues de dejar todo limpio y ordenado, nos fuimos a tomar un cafecito a Ganeko ( por supuesto) donde seguimos hablando de cocina. Para las 21.30 en casa con tres buenas recetas aprendidas y la tripa llena, pooc mas sepuede pedir

Todo el curso se realiza en euskera, y es un grupo variado de hombres, mujeres diferentes edades,…. Con gente de AEK también, muy buen ambiente.

Hay que tener en cuenta que todo el cursillo se realiza en la cociana de la escuela lo cual es una complicación añadida para los cocineros, al ser laprimera vez que usan esos hornos y fuegos.

Sin mas me despido por ahora, prometiendo que la siguiente cronica sera casi en directo."

JON BARCENA


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